Снимка Булфото, архивБившият президент Георги Първанов коментира актуални политически теми. Барикадата

...
Снимка Булфото, архивБившият президент Георги Първанов коментира актуални политически теми. Барикадата
Коментари Харесай

Първанов: Паветата през 1996-1997 година бяха истински, сега са павета-думи, павета-компромати

Снимка Булфото, списък

Бившият президент Георги Първанов разяснява настоящи политически тематики. Барикадата е на всички места. Сега е всеки против всеки. И то по допустимо най-тежкият метод. Това заяви Първанов.

,,Конфронтацията е хранителната среда за некадърните политици. Когато не можеш да управляваш, си измисляш някакъв мотив и започваш да биеш по него. Това поддържа българската политика през днешния ден. Паветата през 1996-1997 година бяха същински, а в този момент са павета-думи, павета-компромати``, разяснява в " Събуди се " по Нова Тв Първанов.

Според него силово решение няма да има.

През 2005 г. противопоставянето сред Българска социалистическа партия и Национална движение „Симеон Втори" беше доста тежко. Не си споделяха и " добър ден ". В един миг ги събрахме към една маса, започнахме да обираме луфтовете и в последна сметка се стигна до едно съгласие, което беше в основата на Тройната коалиция, спомня си Първанов.

Той посъветва политиците, от които зависи образуването на бъдещото държавно управление, да стартират да преодоляват крайните несъгласия и да начертаят цели.

През 2005 година нещата се получиха, тъй като имаше и рационални водачи, които знаеха цената на историческия компромис. Този компромис беше реализиран. Иска ми се и в този момент да бъде по този начин. В политиката няма по какъв начин да постигнеш цялостен реванш. В един миг нещата се обръщат против теб и всичко стартира изначало. Хората не желаят това повече от нас, разяснява някогашният държавен глава, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР